Γεμιστές ντομάτες με μοσχαράκι, μελιτζάνες και μοτσαρέλα

/, 4. Συνταγές του Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου/Γεμιστές ντομάτες με μοσχαράκι, μελιτζάνες και μοτσαρέλα
Γεμιστές ντομάτες με μοσχαράκι, μελιτζάνες και μοτσαρέλα2018-06-11T12:29:25+00:00

Project Description

ΥΛΙΚΑ

  • 2/3 φλ ελαιόλαδο
  • 400 γρ. μοσχαράκι, σε πολύ μικρά καρέ
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πελτές ντομάτας αραιωμένος σε 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε ροδέλες
  • 8 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μπαστούνια
  • 2-4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα 4
  • 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μασχαράκι για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3- 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Προσθέτουμε τον πελτέ, το θυμάρι, αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για  1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε 200 ml  νερό και βράζουμε το κρέας μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάμε τις μελιτζάνες για 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Κρατάμε τα 2/3 της ποσότητας σε ροδέλες και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα οποία ανακατεύουμε με το κρέας.

Κάνουμε το ίδιο και με τις πιπεριές, κρατάμε τα 2/3 σε μπαστούνια και τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε μικρά καρέ, που τα ανακατεύουμε με το κρέας.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τις ροδέλες μελιτζάνας και τα μπαστούνια πιπεριάς.

Αφαιρούμε από τις ντομάτες τα κοτσάνια και τις κόβουμε στη μέση.

Αφαιρούμε από μέσα τα σπόρια και τις γεμίζουμε με το μείγμα τις κατσαρόλας .

Τις τοποθετούμε στο ταψί και βάζουμε σε κάθε μία κομματάκια σκόρδου.

Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ραντίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα ελαιόλαδου.

Βάζουμε πάνω από κάθε ντομάτα λίγη τριμμένη μοσταρέλα, τοποθετούμε το πυρίμαχο σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1815/Gemistes-ntomates-me-moscharaki-melitzanes-kai-motsarela)