Project Description

ΥΛΙΚΑ

⦁ 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
⦁ 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
⦁ 1 σκόρδο, κομμένο σε φέτες
⦁ ¾ φλ. ελαιόλαδο
⦁ αλάτι, κατά βούληση
⦁ πιπέρι, κατά βούληση
⦁ ½ φλ. πεκορίνο
⦁ 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
⦁ 250 γρ. φέτα κατσικίσια
⦁ 1 κ.γ. ρίγανη
⦁ ½ κ.γ. θρούμπι
⦁ δεντρολίβανο, για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε από πάνω το πεκορίνο και ραντίζουμε με το βαλσάμικο.

Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Ανοίγουμε τον φούρνο, τοποθετούμε τη φέτα πάνω από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θρούμπι.

Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι η φέτα να μαλακώσει και να αρχίσει να λιώνει.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, γαρνίρουμε με δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2128/Mpoygioyrnti-me-ntomatinia-kai-kremmydia)