Project Description

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • αλάτι, κατά βούληση
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καυτερές πιπεριές τσίλι, κομμένες σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, πολτοποιούμε τις σκελίδες του σκόρδου.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές, το μαϊντανό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.

Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.

Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1861/Makaronada-me-elaiolado-skordo-kai-maintano)