Project Description
ΥΛΙΚΑ

3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
2 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε μικρά καρέ
3 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε φέτες
10 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
1 λεμόνι, χυμό
50 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
3 ντομάτες ώριμες, περασμένες στον τρίφτη
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
μία πρέζα ζάχαρη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κιλό γαύρος, πλυμένος και φιλεταρισμένος
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε μία μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να τις σκεπάζει, βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρότα, τις κίτρινες πιπεριές, τις βρασμένες πατάτες, το σέλερι και τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού
Περιχύνουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τα λαχανικά στο ένα από τα δύο ταψιά και τα ψήνουμε στο προεθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το γαύρο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Βουτάμε ένα-ένα τα φιλέτα γαύρου και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο δεύτερο ταψί.
Ρίχνουμε διάσπαρτα και το σκόρδο.
Βάζουμε και το ταψί με τα ψάρια στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά μαζί με τα λαχανικά.
Βγάζουμε τα 2 ταψιά από το φούρνο και τοποθετούμε σε πιατέλα το γαύρο μαζί με τα λαχανικά.
Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο, ρίχνουμε αλάτι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
( Συνταγή από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2193/Gavros-psitos-me-lachanika-sto-foyrno)