Project Description
ΥΛΙΚΑ

(4-6 μερίδες)
2 χοιρινά σνίτσελ
Χωριάτικο προζυμένιο ψωμί
1 αυγό
200 γρ. αλεύρι
Τριμμένη φρυγανιά
Τριμμένο ginger
αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
Για τη μπεσαμέλ:
40 γρ. βούτυρο LURPAK
40 γρ. αλεύρι
250 γρ. γάλα
Γραβιέρα
Μουστάρδα
Μοσχοκάρυδο
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πανάρουμε τα σνίτσελ σε αλεύρι, αυγό και φρυγανιά. (Αν θέλουμε διπλοπανάρουμε αλεύρι – αυγό και μετά φρυγανιά)
2. Σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα παναρισμένα σνίτσελ και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
3. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο
4. Προσθέτουμε το αλέυρι και σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε
5. Μόλις δέσει η μπεσαμέλ μας, προσθέτουμε γραβιέρα και μοσχοκάρυδο.
6. Αλείφουμε το χωριάτικο προζυμένιο ψωμί με λίγη μουστάρδα. Τοποθετούμε μέσα το σνίτσελ, τρίβουμε λίγη γραβιέρα, κλείνουμε το τοστ και βουτυρώνουμε εξωτερικά τις φέτες.
7. Περνάμε τα τοστ από το τηγάνι ελαφρά, περιχύνουμε με μπεσαμέλ και τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε στους 180 – 200 βαθμούς στο φούρνο για 7 λεπτά.