Project Description

ΥΛΙΚΑ

Υλικά:
2 φλ Αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. Μαγειρική σόδα
1 κ.γ. Κανέλα, σκόνη
1 κ.γ Κάρδαμο αλεσμένο
1 κ.γ.βανίλια
1/3 φλ. Χυμός πορτοκαλιού
2 φλ.Καρότα καθαρισμένα και τριμμένα
½ φλ. Μέλι
1 κ.γ. Αλάτι
2 Αυγά
½ φλ. Ελαιόλαδο Χρυσελιά
½ φλ. Σταφίδες
¾ φλ. Καρύδια σπασμένα
½ Φιστίκια Αιγίνης
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1800C αέρα και λαδώνουμε μια φόρμα κέικ.

Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε αλεύρι, μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, κάρδαμο και κανέλα.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και το μέλι για περίπου 2-3’μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε για 1’, προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 35-40’, μέχρι να βγει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Tips:

Το ελαιόλαδο λειτουργεί καλύτερα σε κέικ με φρούτα, ξηρούς καρπούς ή σπόρια. Το ελαιόλαδο του δίνει μια πλούσια υγρασία και βάθος που ενισχύει τα ζεστά μπαχαρικά και αναμιγνύεται ομοιόμορφα με το μέλι.