Project Description

ΥΛΙΚΑ

50 γρ. Κρεμμύδι
60 γρ. Σπαράγγια
25 γρ. Πράσο
30 γρ. Φρέσκο αρακά ή Αρακά έξτρα φίνο
30 γρ. Πράσινα Φασολάκια έξτρα φίνα
50γρ Πατάτες
30 γρ. Κολοκυθάκια
30 γρ. Σέλερι
2 κ.σ. Μαϊντανό
2 κ.σ. Βασιλικό
5 κ.σ. Ελαιόλαδο Χρυσελιά
1 φύλλο Δάφνη
0,6 λιτ. Βραστό νερού
Θαλασσινό αλάτι, κατά προτίμηση
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά προτίμηση

Για το γαρνίρισμα:
2 φέτες φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί
50γρ ντομάτες κομμένες σε κύβους
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
Ρίγανη, κατά προτίμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε προσεκτικά μαζί με τα παιδιά τις πατάτες, το πράσο, τα κολοκυθάκια, το σελερι και τα σπαράγγια σε μικρά κυβάκια ενώ εμείς ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο Χρυσελιά το κρεμμύδι και το πράσο σε μετρία προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους και το φύλλο δάφνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους μπορούμε επίσης να αφήσουμε τα παιδιά να ανακατέψουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ζεστό νερό και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου έως ότου μαλακώσουν αλλά όχι να λιώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον φρέσκο βασιλικό. Περιχύνουμε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά και σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί και τις ψιλοκομμένες ντομάτες
και ρίγανη.

Τα παιδιά αγαπούν τα χρώματα, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε όσα περισσότερα πολύχρωμα λαχανικά μπορείτε. Τα κατεψυγμένα λαχανικά Bonduelle αποτελούν την ιδανική λύση, δεν περιέχουν συντηρητικά και είναι πλούσια σε βιταμίνες