Project Description
ΥΛΙΚΑ

1 Έτοιμη ζύμη για γλυκές τάρτες σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. Καρύδια ωμά, σπασμένα
2 Αυγά
1 φλ. Μέλι
¼ φλ. Καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. Ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)
1 κ.γ Εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
1/3 κ.γ. Αλάτι
1/3 κ.γ. Κανέλα
¼ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1750C στον αέρα και λαδώνουμε μια φόρμα για τάρτες.
Για τη γέμιση, χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν, προσθέτουμε το μέλι, το ρούμι (εάν χρησιμοποιήσουμε), το εκχύλισμα βανίλιας και το λάδι. Προσθέτουμε αλεύρι, αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνουμε την έτοιμη ζύμη στη λαδωμένη ταρτιέρα και κόβουμε ότι προεξέχει από αυτή.
Απλώνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια πάνω από τη ζύμη και καλύπτουμε με τη γέμιση.
Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 35-45 λεπτά. Μετά από περίπου 20 λεπτά (περίπου στα μισά του ψησίματος), ίσως θελήσετε να καλύψετε τις άκρες της πίτας με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να μην καούν.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγί, παγωτό ή καραμέλα.
Tips:
Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη με ελαιόλαδο, είναι σίγουρα πιο νόστιμη και πιο υγιεινή. Χρειάζεστε ½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ., ½ κ.γ. αλάτι, 1 κ.σ. ζάχαρη, ½ φλ. ελαιόλαδο Χρυσελιά, 3 κ.σ. γάλα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το γάλα προσθέστε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε απαλά με ένα πιρούνι και με τα χέρια. Στρώνετε τη ζύμη σε λαδωμένη ταρτιέρα, τρυπάτε με ένα πιρούνι και ψήνετε ανάλογα τη συνταγή.