Project Description

ΥΛΙΚΑ

Υλικά:
(4-6 μερίδες)
1 κ. χοιρινό μπούτι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 φρέσκο κρεμμύδι
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 σκ. σκόρδο
100 ml Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
2 κ.τ.γ. σάλτσα κόκκινης πιπεριάς TABASCO®
1 κ.τ.γ. πελτές τομάτας
Αλάτι
Λευκό πιπέριΓια τη ραΐτα :
1 αγγούρι
¼ ματσάκι μαϊντανό
Μισό φρέσκο κρεμμύδι
1 γιαούρτι στραγγιστό 5%
Ξύσμα από μισό lime
Μισή τομάτα
Πιπέρι
Μείγμα πράσινης σαλάτας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ψήνουμε τις πιπεριές στη σχάρα σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές.
2. Μόλις μαραθούν, τις σκεπάζουμε σε ένα μπολ και κλείνουμε με μεμβράνη και περιμένουμε να είναι έτοιμες όταν θα βγαίνει η φλούδα
3. Σε άλλο μπολ δημιουργούμε μια μαρινάδα με πιπεριά, ντομάτα, σκόρδο, ελαιόλαδο, πάπρικα, πιπέρι και πελτέ τομάτας.
4. Βάζουμε σε σουβλάκι τα κομμάτια κρέας, τα βάζουμε σε μπολ και τα μαρινάρουμε για 1 ώρα.
5. Τυλίγουμε το μαριναρισμένο σουβλάκι σε αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στη σχάρα για 10 λεπτά. Ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10’.
6. Για το ράϊτα ντιπ: Κόβουμε καρέ το αγγούρι και την τομάτα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το κρεμμύδι, το κύμινο και το μαϊντανό.
7.  Αφού ξεφλουδίσουμε τις πιπεριές τις κόβουμε ζουλιέν.