Project Description
ΥΛΙΚΑ

Εδώ δεν χρειάζεται να φουσκώσουμε από την προηγούμενη μέρα τα φασόλια.
Οπότε είναι πολύ γρήγορη η συνταγή.
Υλικά
– 2 φλ.τσαγιού φασόλια μέτρια ή ψιλά
– 2-3 καρότα σε λεπτές φέτες
– 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 κ. πιπεριά (ή Φλωρίνης) κομμένη στα 2
– 3-4 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
– 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο Χρυσελιά
– 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτα ή 1 κ.σ. πελτέ
– 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (γλυκό ή καυτερό ότι θέλουμε)
– αλάτι
– νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, που να τα σκεπάζει (2 δάχτυλα πιο πάνω), να βράσουν για 10 λεπτά (από τη στιγμή του βρασμού), σε μέτρια φωτιά.
Θα ανέβουν επάνω. Σβήνουμε το μάτι και περιμένουμε 30 λεπτά,θα φουσκώσουν και θα καθίσουν κάτω.
Στο χρόνο αναμονής, ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Ζεσταίνουμε και νερό στο βραστήρα.
Σουρώνουμε τα φασόλια και πετάμε το νερό τους.
Βάζουμε τα φασόλια, τα λαχανικά και το λάδι στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε καυτό νερό, μέχρι να σκεπαστούν όλα (2 δάχτυλα πιο πάνω) και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν τα φασόλια.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε και τη σάλτσα ή τον πελτέ και το κόκκινο πιπέρι. Συνεχίζουμε το βράσιμο για λίγο ακόμη να χυλώσει το φαγητό.
Αν βιαζόμαστε αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό για λίγο.
Αυτό βοηθάει να χυλώσει πιο γρήγορα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!