Project Description

ΥΛΙΚΑ

Υλικά (4-6 μερίδες)
5-6 κουτσομούρες
1 κ.τ.σ. ρίγανη ξερή
3 τομάτες
Μισό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
Ξύσμα από ένα λεμόνι
20 γρ. κάπαρη
½ σκ. σκόρδο
250 γρ. φάβα
Μισό καρότο
3 φύλλα δάφνης
Νερό
Σταγόνες μαστίχας
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τη φάβα. Προσθέτουμε το νερό και τη δάφνη και μαγειρεύουμε με σκεπασμένο καπάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του.
2. Μόλις είναι έτοιμη τη χτυπάμε και σιγά σιγά προσθέτουμε  λίγο Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά. Αρωματίζουμε με μαστίχα.
3. Ψήνουμε τις σαρδέλες στο φούρνο με κλασσικό ελαιόλαδο Χρυσελιά και ρίγανη, στο γκριλ για 20 λεπτά στους 220 βαθμούς (να αποκτήσουν κρούστα)
4. Ψιλοκόβουμε καρέ τις ντομάτες, την πιπεριά, και το κρεμμυδι. Ψιλοκόβουμε την κάππαρη και το σκόρδο. Προσθέτουμε το  ξύσμα λεμονιού, αλάτι και λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά.
5. Σερβίρουμε τη σαρδέλα με τη σαλάτα και τη φάβα.