Project Description

ΥΛΙΚΑ

Υλικά:

3 κ.σ. Ελαιόλαδο Χρυσελιά
2 Αυγά, ελαφρά χτυπημένα
2 φλ./400 γρ. Ψημένη γαλοπούλα ή κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. Τζίντζερ τριμμένο
3 Πράσινα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
½ φλ/120 γρ. Αρακά κατεψυγμένο
½ φλ/120 γρ. Καλαμπόκι
½ φλ/120 γρ. Πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε μικρούς κύβους
½ φλ/120 γρ. Καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους ή τριμμένο
1 1/2 κ.σ. Σάλτσα σόγιας
3φλ./500 γρ. Jasmine ή Μπασμάτι ρύζι μαγειρεμένο και κρυωμένο
2 κ.γ. Σησαμέλαιο
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ένα χτυπημένο αυγό, και φτιάχνουμε μια μεγάλη λεπτή ομελέτα, ψήνουμεγια 1 λεπτό και αφήνουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμεμε το υπόλοιπο αυγό. Όταν είναι έτοιμες τις κάνουμε ρολό και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Στο ίδιο τηγάνι, ζεστάνουμε το υπόλοιπο λάδι, σοτάρουμε πιπεριές, σκόρδο, τζίντζερ και 2 κρεμμύδια για2 λεπτά . Προσθέτουμετο ρύζι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτάμέχρι το ρύζι να γίνει τραγανό στις άκρες. Προσθέτουμε τον αρακά,το καλαμπόκι, το καρότο και τη γαλοπούλα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4λεπτά.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις μισές φέτες ομελέτας και το σησαμέλαιο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες λωρίδες ομελέτας και το υπόλοιπο πράσινο κρεμμυδάκι.

Tips: Το τηγανητό ρύζι είναι ένα από τα γρηγορότερα και ευκολότερα γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε και ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ότι σας περίσσεψε την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Αν δεν σας αρέσει το τηγανητό ρύζι μπορείτε με την ψημένη γαλοπούλα να φτιάξετε ζυμαρικά, πίτες, κροκέτες, σάντουϊτς και ότι τραβάει η όρεξη σας.