Project Description
ΥΛΙΚΑ

Υλικά:
3 φλ. Νιφάδες βρώμης
1 φλ. Κολοκυθόσποροι ωμοί
1 φλ. Ηλιόσποροι ωμοί
1 φλ. Καρύδα
1 φλ. Καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ. Κράνμπερι αποξηραμένα
1 φλ. Μέλι
1/2 φλ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
1/2 φλ. Καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. Κανέλα
1 κ.γ. Θαλασσινό αλάτι
3 φλ. Νιφάδες βρώμης
1 φλ. Κολοκυθόσποροι ωμοί
1 φλ. Ηλιόσποροι ωμοί
1 φλ. Καρύδα
1 φλ. Καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ. Κράνμπερι αποξηραμένα
1 φλ. Μέλι
1/2 φλ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
1/2 φλ. Καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. Κανέλα
1 κ.γ. Θαλασσινό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός των κράνμπερι μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πιέζουμε ελαφρά και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά ανακατεύοντας κάθε 10 -15’.
Αφαιρούμε από το φούρνο και προσθέτουμε τα κράνμπερι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σπάμε τη γκρανόλα σε κομμάτια.
Συνδυάζεται με γιαούρτι, γάλα ή Κεφίρ για πρωινό, σκέτο ως σνακ ή ως topping για τις γλυκές σας συνταγές.
Tips: Η Granola είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών και ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε προσφέρει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Αποθηκεύεται σε αεροστεγές δοχείο έως και 1 μήνα.