Project Description

ΥΛΙΚΑ

Υλικά:
500 γρ. σελινόριζα
2 πατάτες
1 πράσο
1 κ.τ.σ. ξερός κόλιανδρος
1 κ.τ.σ. κάρυ
1 κ.τ.σ. πιπέρι
4 κ.τ.σ. μουστάρδα
2 κ.τ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.τ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
70 γρ. βούτυρο
3 κλ. θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.τ.γ. παπαρουνόσπορος
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις σελινόριζες, τις πατάτες, το ένα αχλάδι και τα κόβουμε σε κύβους.
Καθαρίζουμε το πράσο και κρατάμε μόνο το λευκό μέρος του όπως και από το κρεμμύδι βγάζουμε το φύτρο που έχει στο κέντρο.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο και το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη μουστάρδα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σελινόριζα , τις πατάτες και το αχλάδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, τέλος σκεπάζουμε με νερό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο. Αφού πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Μόλις είναι έτοιμα τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ για να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα στην σούπα μας και βελούδινο.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε και τα άλλα αχλάδια και τα κόβουμε λεπτές φέτες , τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο και σε δυνατή φωτιά τους δίνουμε χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Σερβίρουμε την βελουτέ σούπα με λίγη κρέμα γάλακτος και τα αχλάδια.