Project Description

ΥΛΙΚΑ

Υλικά:
(4-6 μερίδες)
1 κ. πανσέτα χοιρινή
μείγμα μπαχαρικών
1 κ.τ.γ. σάλτσα πράσινης πιπεριάς
αλάτι

Για την μαρινάδα σόγιας:
150 γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
75 γρ. ζάχανη μαύρη
75 γρ. μέλι
300 ml σόγια sauce
450 ml νερό
75 ml ξύδι λευκό
Κάρδαμο
φρέσκια ρίγανη

Για τη σαλάτα:
1 έτοιμη κομμένη σαλάτα (Iceberg, Μαρούλι, Ρόκα)
μισό φινόκιο
μισό κρεμμύδι
μισό πορτοκάλι
αλάτι

Για το dressing:
5 γρ. μουστάρδα
χυμό  από μισό πορτοκάλι
ελαιόλαδο ΧΡΥΣΕΛΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σόγιας σε ένα μπολ, τοποθετούμε το κρέας και το αφήνουμε για 12 ώρες να μαριναριστεί.

2. Βάζουμε την πανσέτα σε ένα ταψί και την περιχύνουμε με τη μαρινάδα της. Ψήνουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς περίπου 2-3 ώρες. 

3. Μόλις είναι έτοιμη κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στη σχάρα.

4. Για τη βινεγκρέτ βράζουμε τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι έως ότου μειωθεί στο μισό. Σε ένα μπολ χτυπάμε τον χυμό που απέμεινε μαζί με τη μουστάρδα και προσθέτουμε τα λάδια. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.

5. Για τη σαλάτα τρίβουμε το καρότο και το φινόκιο σε λεπτές φέτες πάνω στην έτοιμη κομμένη σαλάτα (Iceberg, Μαρούλι, Ρόκα). Προσθέτουμε πορτοκάλι φιλέτο και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.