Project Description
ΥΛΙΚΑ

3κ.σ. Ελαιόλαδο Χρυσελιά
2 φύλλα Σφολιάτα, σε θερμοκρασία δωματίου
800 γρ. Μοσχαρίσιο φιλέτο ή κόντρα κομμένο σε κύβους 2 εκατοστά
1 κ.σ. Βούτυρο
200 γρ. Άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα στο μπλέντερ/multi
2 Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα στο μπλέντερ/multi
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Θυμάρι
1 κ.σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
3κ.σ. Μουστάρδα Ντιζόν
1 Αυγό ελαφρά χτυπημένο
1/3φλ./100 ml Λευκό ξηρό κρασί
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1900C και τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει, περίπου 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια,τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Αλατοπιπερωνουμε, προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί, τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ξεδιπλώνουμε τη σφολιάτα και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Κόβουμε σε τετράγωνα περίπου 10 εκατοστά. Τοποθετούμε ένα κομμάτι σοταρισμένο κρέας σε κάθε τετράγωνο, τα αλείφουμεμε την μουστάρδα και βάζουμε από πάνω ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα μανιταριών. Διπλώνουμε τις γωνίες της ζύμης στο κέντρο πάνω από το γέμισμα και φτιάχνουμε μικρά πακέτα, τσιμπάμε τις άκρες για να σφραγίσουν.
Τοποθετούμε στο ταψί, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε για 14-16 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα. Αφαιρούμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά.
Tips: Ψάχνετε για ένα νόστιμο και εύκολο ορεκτικό για την παραμονή πρωτοχρονιάς που θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας? Οι μπουκιές από μοσχαρίσιο φιλέτο, μανιτάρια, ζύμη σφολιάτας και μυρωδικά είναι το απόλυτο ορεκτικό, σνακ, πρώτο πιάτο, καναπεδάκι, fingerfood και μπορεί να σερβιριστεί σε πιατέλες, ξύλοκοπής ή πιάτα στο τραπέζι αλλά ακόμα και στο μπουφέ για τους όρθιους μας καλεσμένους. Στην κλασσική συνταγή για Beef Wellington θα βρείτε και πατέ (pâté de foiegras) και Parmaham για αυτό μη διστάσετε να φτιάξετε τη δική σας εναλλακτική.