Project Description

ΥΛΙΚΑ

Υλικά:
(για 4 άτομα)
4 φιλέτα από μπουτάκια κοτόπουλου
450 γρ. αρακάς κτψ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
150 γρ. καρότο σε ροδέλες
370 γρ. σάλτσα ντομάτα για λαδερά
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
70ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
150 γρ. νερό βραστό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση:

1. Προετοιμάζετε τα λαχανικά

Κόβετε τις πιπεριές σε ροδέλες, το πράσο επίσης σε ροδέλες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι

2. Σοτάρετε το κοτόπουλο

Σε ταβά, βάζετε λίγο ελαιόλαδο να κάψει σε υψηλή ένταση και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και απ’ τις δυο πλευρές του, περίπου 3-4’ την κάθε πλευρά. Το αφαιρείτε σε μπολ.

3. Σοτάρετε τα λαχανικά

Χαμηλώνετε τη ένταση στη μέση, ώστε να σοτάρετε τα λαχανικά σε ήπια θερμοκρασία για να μελώσουν. Ρίχνετε λοιπόν κρεμμύδι, πράσο και πιπεριές και στη συνέχεια το καρότο. Τα σοτάρετε παρέα για περίπου 10’.

4. Μαγειρεύετε το κοτόπουλο και τον αρακά

Προσθέτετε πίσω το κοτόπουλο στα λαχανικά και μαζί τον αρακά, με τα 150 μλ. βραστό νερό για να μαγειρευτούν για 10’

5. Ολοκληρώνετε τη σάλτσα

Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και άνηθο και αφήνετε για άλλα 10’ περίπου, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Chef’s note:
Εύκολη συνταγή με στάδια και χωρίς τεχνικές προκλήσεις που θα σας πάρει περί τα 50΄. Είναι ιδανική για Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για βραδινό μέσα στην εβδομάδα, λόγω του ότι είναι σχετικά ελαφρύ φαγητό.