Project Description
ΥΛΙΚΑ

– ανθοί κολοκυθιάς μεγάλοι
– 1 κούπα ρύζι για σούπα
– 1/2 κούπα ρύζι για πιλάφι
– 1 κούπα ντομάτα
– μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένα
– αλάτι – πιπέρι
– 1/2 κούπα ελαιόλαδο Χρυσελιά
– 1 και 1/2 κούπα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τους ανθούς, αφαιρούμε προσεκτικά τους στημόνες από το εσωτερικό τους χωρίς να ανοίξουμε τρύπα στο κάτω μέρος τους.
Ανακατεύουμε σε γαβάθα όλα τα υλικά (εκτός από το νερό) και γεμίζουμε τα λουλουδάκια στρίβοντας στο τέλος τις κορυφές τους απαλά και κλείνοντάς τα μ’ αυτές για να μην αδειάσει η γέμιση και για να ψηθεί το ρύζι. Τα αραδιάζουμε σε κατσαρόλα φαρδιά, καλά στριμωγμένα για να μην ανοίξουν.
Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για καμιά ωρίτσα μέχρι να σωθεί το νερό.
Δεν τα καπακώνουμε με πιάτο.