Project Description

ΥΛΙΚΑ

Υλικά:
Για σνακ:
5 τορτίγιες καλαμποκιού
2 φλιτζάνια γέμιση
(δείτε συνταγή)Για το dip γιαουρτιού:
1 Κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. Μαϊντανός ή κόλιανδρος ψιλοκομμένος
½ κ.γ Κύμινο
1 κ.σ. Λάιμ χυμό
2 κ.σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χρυσελιά
Κατά προτίμηση καυτερή πιπεριά και αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Εκτέλεση :
Για να φτιάξουμε το ντιπ γιαουρτιού ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

Για να φτιάξουμε τα δικά μας σνακ από τορτίγιες χρειαζόμαστε πίτες τορτίγια για βάση και για γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μαγειρεμένο, ωμό ή έτοιμο έχουμε στο ψυγείο, όπως τυριά, αλλαντικά, κρέας, λαχανικά, μυρωδικά και μπαχαρικά.
Ενδεικτικά μπορείτε να γεμίσετε μια τορτίγια με τυρί, αλλαντικά ή ψημένα φιλετάκια κοτόπουλου, καλαμπόκι και μυρωδικά, κλείστε σε μισοφέγγαρο και ψήστε σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να λιώσει το τυρί–Quessadilla ή Tostada
Μπορείτε να γεμίσετε την τορτίγια με μαγειρεμένο κιμά, μαρούλι, τυρί κρέμα, ντομάτες, ρύζι μπασμάτι βρασμένο και ξινή κρέμα, τυλίξτε σε ρολό και ψήστε σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να σφίξουν και να πάρουν ωραίο χρώμα- Burrito.
Προψήστε τις τορτίγιες σε μισοφέγγαρο, στους 180° C για 2-3 λεπτά έως ότου γίνουν τραγάνες και πάρουν σχήμα, γεμίστε με γύρο χοιρινό ή λωρίδες ψημένου μοσχαριού ή κοτόπουλο σχάρας ή γαρίδες τεμπούρα, λαχανικά και τυρί -Tacos
Γεμίστε τις τορτίγιες με φέτα κρέμα, σοταρισμένο σπανάκι, λιαστές ντομάτες ή ελιές και άνηθο για μια πιο μεσογειακή γεύση.

Chef’s Note:
Η τορτίγια είναι είδος λεπτής, άζυμης πίτας, φτιαγμένης από αλεσμένο καλαμπόκι. Η ιδιότητα της να γίνεται τραγανή με το ψήσιμο μας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να τις κόβουμε στα επιθυμητά κομμάτια σερβιρίσματος αλλά και να τις γεμίζουμε με τα πιο απλα υλικά όπως ζαμπόν & τυρί ή με θαλασσινά και κρέας και γιατί όχι, με το μαγειρευτό που περίσσεψε και το έχουμε στο ψυγείο μαζί με τυρί, μυρωδικά και λαχανικά.

Tips: Οποία παραλλαγή και να κάνουμε σερβίρουμε με dip γιαουρτιού, lime και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.