Project Description

ΥΛΙΚΑ

Το κλασικό γιουβέτσι, με μπόλικα μπαχαρικά!

Υλικά

– 1 κιλό μοσχάρι
– 500 γρ. κριθαράκι
– 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο Χρυσελιά
– 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
– 2-3 φύλλα δάφνης
– 1/2 κ.γ. κύμινο
– μπόλικο φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
– μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– αλάτι
– πιπέρι μαύρο
– 1 ξύλο κανέλας
– 5 γαρύφαλλα
– 500 γρ. τριμμένη ντομάτα σε κονσέρβα
– 1 κύβο λαχανικών

1/2 κ.γ. ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε χύτρα ταχύτητος τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και στη συνέχεια το κρέας για 5 – 10 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Κατεβάζουμε τη χύτρα από τη φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τα 2 από τα 3 ποτήρια νερό.
Κλείνουμε τη χύτρα και την ξαναβάζουμε στο μάτι. Αφού πάρει βράση το φαγητό, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα.

Σε πήλινο ανοιχτό σκεύος ρίχνουμε το κριθαράκι και το ζουμί από το κρέας.
Αφαιρούμε την κανέλλα, τα φύλλα της δάφνης, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε και το κρέας.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να γίνει και το κριθαράκι.