Project Description
ΥΛΙΚΑ

1 & 1/3 φλ. Κολοκύθα πουρέ
½ φλ. Ελαιόλαδο Χρυσελιά
½ φλ. Μέλι
1 κ.σ. Ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού
1/3 γλ. Καρύδια σπασμένα
2 κ.γ. Βανίλια
2 φλ. Αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
1 κ.γ Μαγειρική σόδα
1 κ.σ. Κανέλα
1 κ.γ. Κάρδαμο αλεσμένο
½ κ.γ. Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 0C στον αέρα και ετοιμάζουμε τις φόρμες muffins με χαρτάκια muffins.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, κανέλα, κάρδαμο και αλάτι.
Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ ή στο χέρι με σύρμα τον πουρέ κολοκύθας, το ελαιόλαδο Χρυσελιά, το μέλι , τα αυγά, το ξύσμα μανταρινιού ή πορτοκαλιού και τη βανίλια.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και αναμιγνύουμε.
Μοιράζουμε στις φόρμες και ψήνουμε για 25-30’, μέχρι να βγει καθαρή η λάμα του μαχαιριού. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Tips:
Η υφή των κέικ που παρασκευάζονται με λάδι είναι – γενικά – ανώτερη από την υφή των κέικ που παρασκευάζονται με βούτυρο. Κόβουμε αυτά τα τρυφερά muffins στη μέση και αλείφουμε βούτυρο, τυρί κρέμα ή φυστικοβούτυρο ή δοκιμάστε τα με πραλίνα, γιαούρτι ή βούτυρο μπισκότο.