Project Description
ΥΛΙΚΑ

-
μπουτάκια αρνίσια: 2 γύρω στο 1 κιλό το καθένα
-
σκόρδο: 5-6 σκελίδες
-
ρίγανη ή δεντρολίβανο: τριμμένο, φρέσκο ή ξερό
-
κεφαλογραβιέρα: 150 γρ. σε κύβους
-
πιπέρι: 1 κουταλάκι σε κόκκους
-
αλάτι: χοντρό θαλασσινό
-
βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο
-
ελαιόλαδο Χρυσελιά: 1/2 φλιτζάνι
-
πατάτες: 1 κιλό κομμένες κυδωνάτες για το ψήσιμο
-
λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να ξεκοκαλίσει τα μπουτάκια. Τα τρυπάτε με ένα μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία, τα αλατίζετε και μπήγετε μέσα σε κάθε τρύπα 1/2 σκελίδα σκόρδου. Πασπαλίζετε εσωτερικά τη σχισμή με μπόλικο δεντρολίβανο ή ρίγανη και σκορπίζετε κατά μήκος τους κύβους του τυριού και το πιπέρι.
Κλείνετε τα μπουτάκια σφιχτά. Τα αλείφετε με το βούτυρο, τα πασπαλίζετε με δεντρολίβανο ή ρίγανη και τα τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί αλειμμένο με λάδι. Μοιράζετε γύρω γύρω τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες, τις πασπαλίζετε με ρίγανη ή δεντρολίβανο και τις περιχύνετε με το λάδι. Κλείνετε τα αντικολλητικά χαρτιά και τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί. Τα ψήνετε στους 180ο C για 2 ώρες περίπου, ανοίγοντας το χαρτί τα τελευταία 20΄του ψησίματος.
Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε φέτες, γαρνίροντας με πατάτες.