ΥΛΙΚΑ Για το χταπόδι: 1 κιλό χταπόδι, μόνο τα πλοκάμια 1/4 φλ.εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά ¼ φλ. κρασί λευκό, ξηρό 20 γρ. μηλόξιδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1/2 [...]
Κεφτεδάκια με λεμόνι και κάρδαμο σε σάλτσα ταχινιού
kostas.t2023-05-04T16:08:14+03:00ΥΛΙΚΑ Για τα κεφτεδάκια: 450 γρ. κιμάς αρνίσιος 1/3 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά ½ κόκκινο κρεμμύδι μεσαίο, λιωμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένo 1 κομμάτι τζίντζερ, περίπου [...]
Νηστίσιμα καλτσόνε με γέμιση μεσογειακών λαχανικών
kostas.t2023-03-30T15:02:13+03:00ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη: 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ζύμωμα, κατά βούληση 1 κ.γ. ζάχαρη ½ κ.γ. αλάτι ψιλό 1 φλ. [...]
Σούπα ελαιόλαδου με γαρίδες
kostas.t2023-01-16T18:54:18+03:00ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα ζελατίνη 500 ml ζωμό ψαριού αλάτι, κατά βούληση 300 ml κλασικό ελαιόλαδο, Χρυσελιά 2 λεμόνια, χυμός 8 γαρίδες μεσαίες, βρασμένες πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση [...]
Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα, μανιτάρια και φρέσκα μυρωδικά
kostas.t2022-12-23T17:44:34+03:00ΥΛΙΚΑ Για το μαρινάρισμα: 2 κιλά σπάλα χοιρινή, ανοιγμένη για γέμισμα 1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά 1 κ.σ. μπούκοβο 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη Για τη σύνθεση: 10 ξερά [...]
Κουραμπιέδες με ελαιόλαδο
kostas.t2022-12-15T19:16:36+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά 2 φλ. ελαιόλαδο, Χρυσελιά 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα 1 κρόκο αυγού 1 λεμόνι, ξύσμα 2 κ.σ. κονιάκ 3 φλ. (400γρ.) αλεύρι για [...]
Αφράτο κέικ με γλάσο καρύδας
kostas.t2022-10-07T15:12:06+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά 200 γρ. ζάχαρη άχνη 25 ml γάλα, ζεστό 1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας Για το κέικ: 6 αβγά 1 ½ φλ. ζάχαρη 1 ½ φλ. παρθένο [...]
Κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο
kostas.t2022-09-23T17:16:37+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά 1 μεγάλο πορτοκάλι, ακέρωτο 1 μεγάλο λεμόνι, ακέρωτο 100 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά 175 γρ. ζάχαρη άχνη 4 αυγά 175 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο 2 [...]
Χριστουγεννιάτικη πίτα με κιμά, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα
Χρυσελιά2021-11-25T13:26:14+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: (μεγάλο ταψί για 10-12 άτομα) 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένοΓια τη γέμιση 700 γρ. κιμά από μοσχαρίσια ελιά 1 [...]
Η απόλυτη σαλάτα NIÇOISE και τα 5 μυστικά της
Χρυσελιά2021-10-22T16:29:17+03:00ΥΛΙΚΑ Υλικά: (για 4 άτομα) 10 μικρές νέες πατάτες με τη φλούδα τους (Για τις πατάτες θα χρειαστείτε και 2 σκελίδες σκόρδο, ¼ κρεμμύδι κομμένο, ½ κ.γ. [...]