Κουνέλι στιφάδο

Κουνέλι στιφάδο 2017-10-11T11:04:26+00:00

Project Description

ΥΛΙΚΑ

– 1 κουνέλι τεμαχισμένο
– 1 κιλό κρεμμύδια (κοκκάρι)
– 2 κρεμμύδια μέτρια
– 4 φύλλα δάφνης
– 4 σκελίδες σκόρδο
– φυλλαράκια δεντρολίβανου (6-8)
– μπαχάρι
– 1 κουτί ντοματάκια κομμένα
– 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
– 1 φλυτζανάκι του καφέ ξηρό κόκκινο κρασί
– αλάτι
– πιπέρι σε κόκκους (4-8)
– 1/2 μπουκάλι ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από βραδύς, μουλιάζουμε το κομμένο σε φέτες κουνέλι μέσα σε ένα μίγμα με ξύδι και νερό στα οποία προσθέτουμε τα φύλλα δεντρολίβανου (περίπου 6-8), 2 φύλλα δάφνης, 1 κρεμμύδι σε φέτες, 3 σκελίδες σκόρδο πατημένες, αλάτι και πιπέρι.

Την επόμενη, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι με μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα. Βάζουμε μέσα το κουνέλι (αφού το έχουμε στραγγίξει) και το σοτάρουμε, να πάρει χρώμα.

Βάζουμε 1 ποτήρι με νερό και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.

Πριν αρχίσει να “λιώνει” το κουνέλι, σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε όλα τα κρεμμύδια (1 κιλό) ολόκληρα μαζί με μια σκελίδα σκόρδο (πατημένη) και τα σοτάρουμε.

Τα στραγγίζουμε από το λάδι (που τα έχουμε σοτάρει) και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κουνέλι.

Εκεί θα βάλουμε άλλα 2 φύλλα δάφνη, πιπέρι, τους κόκκους από πιπέρι, αλάτι, μπαχάρι, τα κομμένα ντοματάκια λίγη ζάχαρη και το κρασί.

Σιγοβράζουμε, μέχρις ότου σφίξει η σάλτσα.

Το νερό πρέπει να είναι ελάχιστο.